16 Nis 2007

Bir Tatlı: Antepnut




Tatlının orjinal ismi antepnut yani antep manyağı. Ancak, bir manyağın cesaret edebileceği bir tatlı olduğu için ismi böyle. Tarifi aslında oldukça basit. Bir kaç avuç kavrulmuş antep fıstığı ve bir kavanoz nutella kavanozuna ihtiyacımız var. Bir de bunları karıştırmak için kaşık. Kavrulmuş antep fıstıklarını nutella kavanozuna atıp, antep fıstıkları çikolata kreması ile kaplanana kadar karıştırıyoruz. Oda sıcaklığında yemeye başlıyoruz. Eğer misafirleriniz varsa misafir sayısı kadar kavanoz nutella ve misafir avuç sayısı kadar avuç dolusu fıstıkla davetlerinizi adeta bir şölene dönüştürebilirsiniz. Afiyet olsun.
(bu tariflerim eğer prim yaparsa, blogumu bir yemek bloguna kendimi de Emine S. Beder formatına dönüştürebilirim. )

Hiç yorum yok: